Η ερώτηση έχει να κάνει με τον συλλογισμό σας προς την κατεύθυνση της αμφισβήτησης της επικαλούμενης από την πολιτεία και μερίδα της κοινωνίας «κακής κατάστασης» στην οποία βρίσκεται το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο σε σύγκριση με τα καλά Ευρωπαϊκά και της επισήμανσης σας πως αυτό είναι τελείως αβάσιμο καθώς, κανένας και ποτέ, δεν έδωσε επιχειρήματα προς την κατεύθυνση αυτή.
Επειδή είμαι από αυτούς που για αρκετά χρόνια υποστηρίζω και μάλιστα με επιχειρήματα την θέση αυτή θα μπορούσα να σας δώσω πολλά επιχειρήματα, τα οποία είμαι σίγουρος πως ήδη γνωρίζετε. Ταυτόχρονα όμως απαιτώ στοιχεία και επιχειρήματα από την πλευρά εκείνη που υποστηρίζει την άλλη άποψη. Και σίγουρα επιχειρήματα της μορφής «γιατί; δεν γίνονται δεκτοί απόφοιτοι μας σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια για μεταπτυχιακά;» και «δεν απασχολούνται απόφοιτοι μας σε επιχειρήσεις στο εξωτερικό;» είναι το λιγότερο αστεία και δεν μπορούν να ληφθούν σοβαρά υπόψη σε μια τέτοια συζήτηση. Ή για να το εκφράσω διαφορετικά.
Εκτιμάτε πως τα «κλειστά» Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια μπορούν να ανταγωνιστούν επιτυχώς τα ανοικτά Ευρωπαϊκά;
Εκτιμάτε πως με απαρχαιωμένα προγράμματα σπουδών μπορούμε να ανταγωνισθούμε επιτυχώς τα καλά, με σύγχρονα προγράμματα σπουδών, Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια;
Εκτιμάτε πως με την απαξιωμένη εκπαιδευτική διαδικασία και τον εκφυλισμό της εξεταστικής με τις απεριόριστες εξεταστικές περιόδους σε συνδυασμό με την αμφισβητούμενης αξιοπιστίας διαδικασία εξέτασης, μπορούμε να ανταγωνισθούμε επιτυχώς και ισάξια τα καλά Πανεπιστήμια του εξωτερικού;
Αν ναι, Μπράβο μας! Αλλά οφείλουμε να αποδείξουμε πως είμαστε σε θέση να το κάνουμε αυτό. Και μου είναι ειλικρινά αδύνατο να δω πως μπορούμε να πετύχουμε κάτι τέτοιο, αν δεν αποδεχθούμε και υιοθετήσουμε υγιείς διαδικασίες αξιολόγησης ή αποτίμησης της αποτελεσματικότητας του εκπαιδευτικού συστήματος.
Ευχαριστώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου